Ballade van de Gasfitter

 

Ballade van de gasfitter bestellen

12,00 per cd incl. verzendkosten

Maak het bedrag van de cd(s) over op NL36 INGB 0005 6397 28 t.n.v. N. A. ten Holt, Amsterdam

Vermeld duidelijk de titel van het gewenste album (gasfitter/TSR008) en vermeld ook duidelijk het adres waar de cd naar toegestuurd moet worden!

De cd wordt dan z.s.m. naar je opgestuurd.

***


triple s records presenteert


Ballade van de Gasfitter

Nederlandse liedcyclus naar sonnetten van

Gerrit Achterberg

 

Ballade van de Gasfitter is de eerste omvangrijke liedcyclus gecomponeerd in het Nederlands; een compositie van veertien liederen van Klaas ten Holt naar de gelijknamige sonnettenreeks van Gerrit Achterberg.

Ballade van een Gasfitter is het schrijnende relaas van een functionaris van een energiebedrijf en zijn onvervulde verlangen naar een onbereikbare geliefde. Klaas ten Holt heeft het verhaal prachtig verklankt, zonder de ironie uit het oog te verliezen. De cd Ballade van de Gasfitter verschijnt op 18 mei 2011 op het label Triple S records.

 

Videoclip

Bariton Mattijs van de Woerd en pianist Ernst Munneke zijn verantwoordelijk voor de uitvoering van Ballade van de Gasfitter, waarvan de veertien liederen muzikaal en dramatisch een geheel vormen met een duidelijke lijn en verloop. Bij het lied Iemand van de Directie heeft Henk Hofstede (voorman van The Nits) een videoclip gemaakt. Bekijk de clip via www.triplesrecords.com

 

Ballad of the Gasfitter door JM Coetzee

Ballade van een Gasfitter is in 1953 geschreven door de veel bekroonde dichter Gerrit Achterberg en wordt gezien als zijn beste werk. Voor de sonnetten ontving hij in 1954 de poezieprijs van Amsterdam. De Zuid-Afrikaanse schrijver  en nobelprijswinnaar J.M. Coetzee maakte een vertaling. Deze Engelse vertaling heeft Klaas ten Holt gebruikt voor een Engelstalige versie van de liedcyclus. 

Klaas ten Holt, componist componeerde onder andere Bovary Chante, voor het Mondriaan Kwartet en sopraan Claron McFadden en de liedcyclus Quote... Unquote voor het Nieuw Ensemble en mezzosopraan Els Mondelaers. Klaas ten Holt werkt op dit moment met Mariecke van der Linden aan een country-opera over Peggy Guggenheim.


Mattijs van de Woerd, bariton treedt op met o.a. de Nederlandse Opera en het Koninklijk Concertgebouworkest Reisopera en met dirigenten als Ed Spanjaard en Jaap van Zweden. Van de Woerd kreeg de Vriendenkrans van het Concertgebouw en de eerste prijs van de Wigmore Hall International Song Competition.Ernst Munnike, piano specialiseerde zich in liedbegeleiding bij Rudolf Jansen en volgde masterclasses bij Dietrich Fischer-Dieskau en aan het prestigieuze Tanglewood Music Festival in de Verenigde Staten. Munneke heeft een intensieve concertpraktijk met vele zangers en instrumentalisten en is hij als repetitor verbonden aan De Nederlandse Opera.

 

Over Triple S records Triple S records is een onafhankelijk platenlabel gevestigd Amsterdam. Verschenen op Triple S records zijn o.a.: * Pikkuhenki, voor verteller en ensemble, Toon Tellegen & Klaas ten Holt * De Passievrucht, Soundtrack bij de gelijknamige speelfilm, Klaas ten Holt * Emma Peel, Microgynon Girl, * Come listen..., composities van slagwerker Martin van Duynhoven (met o.a. Martin van Duynhoven, Guus Janssen, Klaas ten Holt).